Kålrabbi

Snabbfakta Kålrabbi:


Latinskt namn: Brassica oleracea Gongylodes


Plantering - skörd: 5-6 veckor


Säsong: Maj - Oktober

Kålrabbi


En kålväxt med en fantastisk mild och frisk smak trotts sitt ganska tråkiga yttre. Möjligheterna är många med denna mångsidiga grönsak, prova och låt dig förundras över kålrabbin.


Kålrabbi odlades för första gången på gården 2017. Vi imponerades över hur god den faktisk var och den är fortfarande en favorit hos de flesta.


Kålrabbi går att använda till mycket, dippa som råa stavar, skivad på grillen/steka med flinfsalt, grovriven i en coleslaw, finhackad i tacos. Listan på kålrabbins användbarhet kan göras lång.


Det är viktigt att man skalar kålrabbin ordentligt, annars blir den lätt lite träig och hård om skalet är kvar


Fråga gärna efter svensk kålrabbi i din butik om du inte hittar den i grönsakskylen. Hjälp oss sprida denna fantastiska grönsak till hela Sverige.

Copyright © All Rights Reserved