Salladslök

Salladslök


Ibland nämns det att salladslöken har en purjoliknande smak eller till och med är en mini-purjo.

Vi håller inte med. Salladslöken har en mild och mjuk smak som gör den perfekt i salladen eller tacos. Du skulle inte ha en purjolök i din fredagstacos?


Salladslöken är den perfekta löken, den går att använda till mycket. Gubbröra, köttfärssås, sallad, tacos och köttfärslimpa för att nämna några maträtter där den gör sig perfekt. Vi har även fått tipset om att den är utmärkt att strö över knäckebröd med skivad tomat och till sist lite flingsalt.


Redan i April planteras de första plantorna med salladslök ute på fälten. Dessa täcks med fiberduk för att få ett varmare klimat och efter några veckor när dagarna blir längre och temperaturen stiger tar man av fiberduken. Vid skörd lossar en traktor på löken och plantorna läggs i en låda för att sedan transporteras till tvätten. Efter att ha tvättats och putsats vägs 125gram fram och löken paketeras i en påse som sen ska ut i butik.


Snabbfakta Salladslök:


Latinskt namn: Allium


Plantering - skörd: 7-8 veckor


Säsong: Juni - Oktober

Copyright © All Rights Reserved